Реклама від наших партнерів:

Джинси палаццо: Сполучення Стилю та Комфорту в Одному Виробі

Модні тренди надходять і виходять, але деякі речі завжди залишаються актуальними. Джинси палаццо купити які ми рекомендуємо від українського виробника - це один з таких вічних улюбленців, який завжди підкреслить ваш стиль і забезпечить комфорт. Дізнатись більше про джинси палаццо


Джинси чоловічі: Невід'ємна Складова Гардеробу

Джинси чоловічі купити які ми рекомендуємо від українського виробника завжди залишаються в тренді, адже це не тільки зручний і практичний вибір, але і символ стилю та незалежності. Незалежно від того, чи ви вирушаєте на роботу, на побачення з друзями або в подорож, джинси завжди можуть бути вашим вірним супутником. У цій статті ми розглянемо, чому джинси є невід'ємною складовою гардеробу кожного чоловіка і як обрати ідеальну пару. Дізнатись більше про чоловічі джинси

 

 

УЖЕ :

  1. Вся территория вокруг монастыря огорожена металлическим забором
  2. Единственная дорога к Храму закрыта строительством контрольно-пропускного пункта

 

 

 

 

 

 

ПЛАНИРУЕТСЯ:

  1. Запрет свободного проезда к Храму
  2. Разрешительный порядок прохода к Храму

ЖДЕМ ВАШУ МОЛИТВЕННУЮ И ПРАКТИЧЕСКУЮ ПОМОЩЬ

В ХРАМЕ СВЯТОГО ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ПАНТЕЛЕЙМОНА ВЕДЕТСЯ ПОСТОЯННЫЙ СБОР ПОДПИСЕЙ ПРОТИВ ЗАКРЫТИЯ ДОРОГИ К ХРАМУ

ЗАЩИТИМ ХРАМ, В КОТОРОМ НАХОДЯТСЯ СВЯТЫЕ МОЩИ ЦЕЛИТЕЛЯ ПАНТЕЛЕЙМОНА!

Прихожане Свято-Пантелеимоновского монастыря:
г.Киев, ул.акад.Лебедева 19, тел.:522-50-73
Наш сайт: feofaniaskit.kiev.ua
E-mail:

Премєр-міністру України

Тимошенко Ю.В.


ЗВЕРНЕННЯ ГРОМАДЯН

Про дії ДЗГ «Феофанія» НАН України, що порушують конституційні права громадян України.


Вельмишановна Юлія Володимирівна !

Підставою звернення до Вас є дії керівництва Державного заповідного господарства (ДЗГ) ”Феофанія” НАН України, які порушують конституційні права Свято-Пантелеймонівського жіночого монастиря у Феофанії м. Києва, прихожан Собору Святого Великомученика і Цілителя Пантелеймона, та є такими, що направлені на цинічне ускладнення задоволення наших духовних потреб.

Справа в тім, що розпочато реалізація проекту реконструкції та благоустрою ДЗГ «Феофанія» НАН України, яка охоплює територію діючого православного Свято-Пантелеймонівського жіночого монастиря у Феофаніі м. Києва, без погодження монастиря, і не передбачає його існування взагалі. Наслідком цього є сплановане перетворення вищезазначеного православного монастиря в парк памятку садово-паркового мистецтва (музейний експонат, доступ до якого буде регламентовано адміністрацією ДЗГ «Феофанія» НАН України). Так сьогодні вже на єдиній проїжджій дорозі до монастиря, яка існувала ще за часи заснування цього монастиря та сьогодні має статус загально державного значення, ведеться будівництво «вхідної групи», що фактично є контрольно-пропускним пунктом, завданням якого є обмеження проїзду до монастиря та встановлення дозвільної системи проходу.

Право Свято-Пантелеймонівського жіночого монастиря Київської єпархії УПЦ користуватися земельною ділянкою у місцевості Феофанія встановлено рішенням Київської міської ради від 12.02.2004 р. № 66/1276 “Про передачу релігійній організації Свято-Пантелеймонівському жіночому монастирю Київської єпархії УПЦ земельних ділянок для експлуатації та обслуговування Собору Святого Великомученика і Цілителя Пантелеймона, церкви Усіх Святих, церкви Живоносного джерела «Матері Божої», будівель, споруд і кладовищ монастиря на вул.Академіка Лебедєва, 23 у Голосіївському районі м. Києва” (надалі - Рішення Київської міської ради від 12.02.2004 р. № 66/1276 . Межі земельних ділянок погоджено керуючим справами НАН України В.Арсенюком, директором ДЗГ «Феофанія» НАН України О. Лященко, настоятелем Собору Святого Великомученика і Цілителя Пантелеймона архімандритом Серафимом (схема додається).

14 серпня 2005 року, ми прихожани Собору Святого Великомученика і Цілителя Пантелеймона, були вимушені провести акцію громадянського протесту, безпосередньо на обєкті будівництва вищезазначеного контрольно-пропускного пункту, на якій відбулася зустріч з керівництвом ДЗГ ”Феофанія” НАН України, яке повідомило: «вільного проїзду до монастиря, в тому числі до Собору Святого Великомученика і Цілителя Пантелеймона - не буде, до нього можливо дістатися пішки».

Відстань від контрольно-пропускного пункту, що будується, до Собору становить 1100 метрів. На наші питання: „як хворій людині дістатися до Собору?”, керівництво запевнило „буде забезпечено прохід”, на питання „як доставити у Собор тіло усопшого для проводу в останній путь?” - відповіді у мудрого керівництва не знайшлось. Це - ганьба не тільки для цього керівництва, а й, нажаль, для влади, інтереси якої вони представляють.

Будівництво вищезазначеного контрольно-пропускного пункту, заяви вищезазначених державних службовців та їх ствердження, що монастир знаходиться на території заповідника, а рішення Київської міської ради від 12.02.2004 р. № 66/1276 про передачу землі монастирю є нелегітимним, являється фактом порушення наших конституційних прав.

Відповідно до ст. 40 Конституції України та Закону України «Про звернення громадян» вимагаємо:

1. Забезпечити вільний проїзд на єдиній проїжджій дорозі до Собору, без будь яких контрольно-пропускних пунктів та інших споруд.

2. Демонтувати розпочатий обєкт будівництва - «вхідну групу № 1» (вищезазначеного контрольно-пропускного пункту).

3. Зобовязати ДЗГ «Феофанія» НАН України виконати п. 4., п.5., рішення Київської міської ради від 12.02.2004 р. № 66/1276 “Про передачу релігійній організації Свято-Пантелеймонівському жіночому монастирю Київської єпархії УПЦ земельних ділянок для експлуатації та обслуговування Собору Святого Великомученика і Цілителя Пантелеймона, церкви Усіх Святих, церкви Живоносного джерела «Матері Божої», будівель, споруд і кладовищ монастиря на вул. Академіка Лебедєва, 23 у Голосіївському районі м. Києва”.

4. Забезпечити укладання договору з Свято-Пантелеймонівським жіночим монастирем Київської єпархії УПЦ про безоплатну оренду земельної ділянки, що надана згідно з рішенням Київської міської ради від 12.02.2004 р. № 66/1276 .

Додаток:1. Підписи громадян на 30-ти аркушах (збір підписів продовжується)

2. План-схема погодження меж земельних ділянок.

Відповідь на наше звернення просимо надсилати за адресою:

Свято-Пантелеймонівський жіночий монастир, 03143, м. Київ, вул. Акад. Лебедева, 19, тел. 522-50-73.

Настоятелька

Свято-Пантелеймонівського монастиря ігуменя Єлісавєта (Андреєвна)

Прихожани Собору Святого Великомученика і Цілителя Пантелеймона

21.08.2005 р.

Феофания.Собор Св. Вмч. Пантелеимона
Св.Вмч и целитель Пантелеимон


...Пустынь Феофания произвели на душу мою отрадное святое впечатление, которого я давно не испытывал в сердце моем, несмотря на то, что я в жизни объехал почти всю европейскую Россию и большую часть Европы, и посетил все места, прославившияся своею красотою. День 1 июня будет для меня долго памятным. Желательно, чтобы жители Киева, любящие посещать пустыни, посетили бы Феофанию. Я вполне уверен, что эта пустынь произведет и на душу их такоеже же отрадное чувство, какое произвела она и в душе моей 6 сентября в Феофании храмовый праздник.

Николай Сементовский. 1864 года июня 20 дня.



 

 

 

 

 

 

[вперед]


 

 

 

 

 

 

 

НовостиИсторияНаставление и. ВонифатияОтветы и . ВонифатияВозрождение обителиПроповеди о. СерафимаО духовной мудростиО духовном рассужденииЦерковный календарьФотоальбомСсылки по темеГостевая книгаКоординаты




 

 

 

 

 

 

 

 

Православный каталог "РУССКОЕ ВОСКРЕСЕНИЕ"